Onderdeel van:Topzorggroep

UWV

Alle re-integratiediensten onder één dak

TopzorgGroep Re-integratie werkt samen met het UWV om ervoor te zorgen dat onze cliënten de best passende begeleiding krijgen om weer mee te kunnen doen in de samenleving. Wij bieden alle re-integratiediensten van het UWV onder één dak. Zo kunnen cliënten bij ons terecht voor een praktijkassessement, de modulaire re-integratiediensten en de re-integratietrajecten werkfit maken en naar werk

Re-integreren via TopzorgGroep

Wij bieden intensieve en professionele hulp om onze cliënten te helpen naar een prettige en passende dagbesteding. De kracht van TopzorgGroep re-integratie ligt onder meer in ons team van verschillende en gespecialiseerde professionals.

Maatwerk voor elke cliënt

Samen met de cliënt kijken wij naar zijn of haar kwaliteiten en mogelijkheden. Wij gaan daarin opzoek naar wat de cliënt juist nog wél kan en denken daarbij niet in beperkingen maar in uitdagingen en mogelijkheden. De cliënt wordt binnen TopzorgGroep gekoppeld aan een vaste casemanager. De casemanager gaat samen met cliënt kijken naar wat er nodig is om de fysieke en mentale belastbaarheid en weerbaarheid te verbeteren. Op deze manier kunnen we de cliënt adviseren en een stap dichterbij brengen naar de maatschappij, een sociaal netwerk of de arbeidsmarkt.

Uitgebreid psychodiagnostisch onderzoek

Wij starten ieder re-integratietraject met een nulmeting. Door middel van psychodiagnostisch onderzoek en gecertificeerde testen brengen wij de client zijn persoonlijkheid, drijfveren, gedachtenpatronen, zelfredzaamheid, copingstijl en probleemoplossend vermogen in kaart. Het psychodiagnostisch onderzoek leert ons de cliënt écht kennen. Samen de cliënt concentreren we ons op leefstijl, de fysieke en mentale weerbaarheid en stellen we op basis van de nulmeting concrete doelen.

Multidisciplinair samenwerken

Bij ieder re-integratietraject biedt TopzorgGroep een diversiteit van disciplines. Ons team van gespecialiseerde professionals werkt nauw samen. Zo beschikken wij over psychologen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen, lifestyle coaches, budget coaches, loopbaan coaches en maatschappelijk werkers. In een therapeutische setting werken wij met cliënt een op een samen. Dit met het oog op veiligheid, privacy en vertrouwen. Voor activiteiten als sporten, sollicitatietraining en persoonlijke effectiviteit cursussen worden er in kleine groepen gewerkt, waarin wij een prettige en ongedwongen sfeer garanderen.

Actieve benadering van de arbeidsmarkt

TopzorgGroep benadert proactief de arbeidsmarkt waarbij er gebruik wordt gemaakt van ons uitgebreide netwerk. De cliënt kan op deze manier via vrijwilligerswerk, proefplaatsingen en/of snuffelstages relevante ervaring opdoen. Onze coaches en/of psychologen voeren individuele begeleidingsgesprekken om de werknemersvaardigheden en arbeidsmogelijkheden te verbeteren. Daarbij helpen wij via sollicitatiebegeleiding met relevante zaken in het sollicitatieproces, zoals het opstellen van een CV, (open) sollicitatiebrieven en presentatie op de arbeidsmarkt. Ook besteden we in trainingsvorm aandacht aan sociale en communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, emotieregulatie en zelfredzaamheid. Tijdens het opdoen van werkervaring evalueren we regelmatig de voortgang van de cliënt. Zo wordt er gemonitord hoe het werkritme wordt ervaren en waar nodig wordt de cliënt extra begeleid moet worden.