Onderdeel van:Topzorggroep

Cliënt

Als je al een tijdje niet werkt kan het voelen alsof de afstand tot de arbeidsmarkt groot is en je niet weet waar te beginnen. Wij kunnen jou helpen je huidige situatie in kaart te brengen om vervolgens samen met jou te kijken naar de mogelijkheden om weer te re-integreren. 

Inhoud van ons re-integratietraject

In het eerste contact leggen we meer uit over het re-integratietraject. Indien je ervoor kiest om bij ons een traject te gaan volgen en het UWV, je werkgever of de gemeente akkoord gaat, dan kun je het volgende verwachten.  

We voeren een nulmeting uit waarbij we door middel van vragenlijsten en metingen jouw persoonlijkheid, kwaliteiten, leefstijl en mogelijkheden in kaart brengen. Ook bespreken we met jou wat je nog spannend of moeilijk vindt. Dat noemen we jouw ontwikkelpunten. We geloven in dit uitgebreide onderzoek omdat we met deze resultaten goed inzicht krijgen en kunnen bepalen welke begeleiding jij nodig hebt in jouw situatie. We leveren dus maatwerk. 

Vanuit de nulmeting worden doelen opgesteld om jouw weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten zodat je fysiek en mentaal belastbaar genoeg wordt om je mogelijkheden op de arbeidsmarkt optimaal te (leren) benutten. De doelen die we met je opstellen bepalen hoe we jouw re-integratietraject inrichten zodat we aan de slag kunnen met jouw persoonlijke ontwikkelpunten. 

Over ons

Bij de TopzorgGroep heb je altijd een vast aanspreekpunt, namelijk de casemanager die jou van A tot Z begeleidt. Al onze professionals bieden persoonlijke begeleidingsgesprekken om je te helpen bij de dingen waar jij tegen aanloopt. Om jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt te optimaliseren, helpen we ook via sollicitatiebegeleiding. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld hulp bij het opstellen van een CV, (open) sollicitatiebrieven en presentatie op de arbeidsmarkt. Door rollenspellen oefenen we bijvoorbeeld ook sollicitatiegesprekken.

Daarnaast heeft de TopzorgGroep ook andere professionals in huis, zoals gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Wanneer het nodig is, kunnen wij jou door onze korte lijnen dus ook op andere vlakken helpen. 

Meer informatie?

Wil je meer uitleg of weten of je in aanmerking komt voor een traject? Neem dan contact met ons op. Vragen staat altijd vrij en we denken graag met je mee.