Onderdeel van:Topzorggroep

Werkfit Maken

Klaarstomen voor de arbeidsmarkt 

In dit re-integratietraject begeleiden we cliënten die al een lange tijd niet aan het werk geweest zijn. Deze re-integratiedienst is dus vooral bedoeld voor cliënten met een Wajong, WGA- of ZW-uitkering van het UWV. We gaan aan de slag met de vraag waarom iemand momenteel (nog) niet kan werken. We kijken naar de persoon achter de vraag en richten onze begeleiding in op de specifieke situatie van de cliënt. Al onze trajecten kennen een maatwerk aanpak om een cliënt fit genoeg te krijgen om zich weer naar de arbeidsmarkt te gaan bewegen. Vervolgens kan een cliënt doorstromen in het re-integratietraject Naar Werk

Werkwijze

Cliënten starten tijdens Werkfit Maken met de tweede fase van ons TipTapTop-programma, namelijk het deel Talent Arbeidsmarkt Perspectief (TAP). De begeleiding richt zich op: 

  1. Persoonlijke effectiviteit
  2. Zelfredzaamheid
  3. Werknemersvaardigheden

Allereerst brengen we de competenties en mogelijkheden van de cliënt in beeld. Wat vindt de cliënt leuk? Waar ziet de cliënt tegenop? Dit doen we door psychodiagnostisch onderzoek en gesprekken. Samen met de cliënt kijken we wat hij of zij nog wél kan en wat ontwikkelmogelijkheden zijn. We richten ons op het vergroten van de fysieke en mentale weerbaarheid, bijvoorbeeld door psychologische begeleiding, counseling, sollicitatietrainingen, motivatiebevordering, training op het gebied van persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, emotieregulatie en zelfredzaamheid. 

Sollicitatiebegeleiding

We helpen de cliënt met het opstellen van een CV, (open) sollicitatiebrieven en hoe hij of zij zich op de arbeidsmarkt kan presenteren. We helpen met de inschrijvingen op vacaturesites, onderzoeken welke beroepsgroepen bij de cliënt passen en werken aan de presentatie op kanalen als LinkedIn. In de sollicitatietraining besteden we aandacht aan de presentatie, de sociale en communicatieve vaardigheden en oefenen we sollicitatiegesprekken door middel van rollenspellen. 

De TopzorgGroep

Cliënten die bij de TopzorgGroep re-integreren, kunnen rekenen op een uitgebreid netwerk om cliënten succeservaringen op te laten doen in vrijwilligerswerk, proefplaatsingen en/of snuffelstages. Dit kan bij ons op veel verschillende domeinen, zoals gastvrouw/-heer of interieurverzorger op een vestiging, administratieve werkzaamheden, ICT, sportbegeleiding of managementondersteuning.

De TopzorgGroep beschikt over een breed scala aan aanvullende disciplines die klaarstaan met hun expertise om de cliënt de benodigde begeleiding te bieden. Hierbij kan worden gedacht aan fysiotherapie, maatschappelijk werk, medisch fitness, diëtetiek of oefentherapie Cesar. Bekijk hier wat de TopzorgGroep kan bieden. 

Kennismaken? 

Wil je meer informatie over Werkfit Maken of wil je door middel van een klikgesprek bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.